E-numbers Τι είναι τα πρόσθετα τροφίμων και τι κάνουν;
Όταν πάτε για ψώνια είναι πολύ σημαντικό να ελέγξετε τι αγοράζετε
και τι τρόφιμα βάζετε στο τραπέζι σας.
Είναι απολύτως σημαντικό να αποφεύγουμε να τρώμε τρόφιμα με
επικίνδυνα πρόσθετα E-numbers.
Ύποπτα:
(Εξετάζονται παρενέργειες)
E104,
E112,
E141,
E150,
E151,
E153,
E171,
E173,
E174,
E180,
E240,
E241,
E477,
Απαγορευμένα:
E103,
E105,
E111,
E121,
E125,
E126,
E130,
E152,
E181,
Καρκινογόνα:
(ουσίες που μπορεί να προκαλέσουν ανάπτυξη καρκινωμάτων
απαγορευμένα από το Υπουργείο Υγείας της Γαλλίας 1.1.1997)
E131
E142
E210
E211
E212
E213
E214
E215
E217
E239
E330
Εντερικές ενοχλήσεις:
E221
E222
E223
E224
E226
Δερματολογικές διαταραχές:
E230
E231
E232
E233
Πεπτικές διαταραχές:
E338
E339
E340
E341
E407
E450
E461
E462
E463
E465
E466
Καταστροφή βιταμίνης Β12:
E220
Έκζεμα
E311
E321
Χοληστερίνη
(βιταμίνη που αφορά στην ισορροπία του νευρικού συστήματος)
E320
E321
Πολύ επικίνδυνο
(απαγορευμένο στις Η.Π.Α και Ρωσία)
E123
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου